Ge(s)tipt!

Beluisterd 724x1024

17 mrt Ge(s)tipt!

Eind 2014 leerde ik Jan kennen. Hij kwam de woonkamer binnen terwijl ik naar de derde aflevering van ‘De Voorstraat’ keek. Jan heeft na zijn herseninfarct een nieuwe schildertechniek bedacht. Een voor een zet hij kleine stippen op een wit doek. Elke dag een paar erbij. Dat is haalbaar en overzichtelijk. En na vele dagen ontstaat daar een kunstwerk dat ik graag bij mij aan de muur zou hebben hangen.

Omdat het mooi is. En omdat het idee erachter me raakt. Want de stippen van Jan staan symbool voor hoe wij met de Luisteracademie op weg zijn gegaan. Zonder een duidelijke stip op de horizon. Zonder een uitgestippelde strategie. Zonder een businessplan met een stippellijn die de winstprognose in beeld brengt.

En het gave is: het werkt! Tot onze eigen verbazing zelfs voordat we officieel van start zijn. Zomaar tijdens een symposium eind november kregen we onverwachts een minuut podium om ons idee te presenteren. Een beetje onwennig en overrompeld deelden we ons idee. En als vanzelf raakten we met mensen in gesprek. Kregen we visitekaartjes en de uitnodiging om eens verder te praten of bij hun initiatief te komen kijken. En zo staan de eerste afspraken voor in het nieuwe jaar al gepland.

Langzaam worden stippen zichtbaar, in de vorm van initiatieven, organisaties en individuen. Verandert het witte doek in een kunstwerk… Schilder mee en zet jouw stip op dit doek door je ideeën over luisteren met ons te delen. Hieronder, via de mail of telefoon. Wij zijn een en al oor!

– Hierboven een collage van reacties op ons formeel online gaan in maart 2015 –

Geen reactie's

Geef een reactie