Waarom

Wat als er vaker een luisterend oor zou zijn. Zou je verrast worden door de connectie met de ander? Krijgt dat creatieve idee de ruimte om werkelijkheid te worden? Worden moeizame besprekingen vlotgetrokken?

Wij geloven van wel. Want dat is wat we zelf steeds ervaren. Als wij luisteren en er naar ons geluisterd wordt. En dat is ook wat studies aantonen.

Maar steeds weer ontdekken we ook dat dit niet vanzelf gaat. Dat echt luisteren naar de ander een hele kunst is. Een waar lef voor nodig is. Om stil te staan bij wat de ander zegt, uitgedaagd te worden om eigen ideeën en verwachtingen bij te stellen, en open te staan voor nieuwe perspectieven.

Kortom, luisteren is geen vanzelfsprekendheid. En gek genoeg zijn er maar weinig oefenplaatsen waar we ons de kunst van het luisteren eigen kunnen maken. Terwijl juist in onze maatschappij de verbindende en creatieve kracht van luisteren onmisbaar is.

De Luisteracademie is opgericht om luisteren opnieuw op de kaart te zetten. De kunst ervan te oefenen en de kracht ervan te mobiliseren.

Set yellow no lines