Caroline ondergaat experiment Wat is de Vraag

14 mrt Wat is de vraag?

“Luisteren begint met het stellen van de juiste vraag”, zei iemand laatst toen we over de Luisteracademie praatten. Een schot in de roos. Want daar waar een vraag wordt gesteld ontstaat ruimte. Ruimte om te delen, in gesprek te raken en elkaar te ontmoeten. Maar niet elke vraag creëert ruimte. Sommige vragen zijn heel confronterend, andere vragen blijven aan de oppervlakte. Wat is voor jou de ‘juiste vraag’? Welke vraag zou jij vaker gesteld willen krijgen?

De komende tijd leggen we deze vraag voor aan mensen om ons heen. Mensen die we kennen, maar ook voorbijgangers op straat. Om te ontdekken wat deze vraag losmaakt. Deze reacties zijn input voor de ontwikkeling van een luisterbeleving.

En om hier maar gelijk mee te beginnen: welke vraag zou jij graag vaker gesteld krijgen? En waarom?

2 Reactie's
  • Christiaan Lubbers
    Geplaatst op 13:42h, 14 augustus Beantwoorden

    ´Waarom?..’..

    Ik ben geïntrigeerd door jullie luisteracademie, en ben benieuwd wat het precies is. Ik ben dol op luisteren, en ik heb dan ook geprobeerd te ‘luisteren’ naar jullie website, maar ik kom er nog niet helemaal uit. En volgens mij, als er IETS is dat inspireert, intrigeert, en de hersenen de incentive geeft om hard te werken om een logische realiteit te creëren, dan is het wel als iets nog niet helemaal duidelijk is en vraagtekens oproept.. Dus bij deze:)

    En de vraag die vaker gesteld mag worden, is volgens mij ‘waarom’..Met zoveel informatie en mensen en mogelijkheden, worden al snel aannames gedaan over waarom iets zo ‘is’. De ‘waarom’ van een wens, overtuiging, gedachte, angst of aanname is volgens mij vaak nog interessanter dan die wens, gedachte, angst of aanname zelf.. Vind ik iig..Dus..mijn bijdrage…’Waarom’..

    En bij deze stel ik dus ook de vraag, en luister aandachtig: Waarom een luisteracademie? (Wie, wat waar wanneer waarom en hoe?:) ) Ik kijk uit naar meer moois van jullie Academie!

  • Lisanne de Priester
    Geplaatst op 13:45h, 14 augustus Beantwoorden

    Om jullie vraag te kunnen beantwoorden moest ik eerst even bij mezelf gaan ‘luisteren’… Zelf ben ik meestal meer bezig om de juiste vraag voor de ander te vinden. De vraag die bij mij omhoog kwam is; ‘wat is wezenlijk? ‘ Ik zou het fijn vinden als anderen zich soms meer zouden verdiepen in wat voor mij wezenlijk is. Maar ook zou ik me verheugen als meer mensen die vraag aan zichzelf zouden stellen. Wat in het leven nou echt van wezenlijk belang is. Tenslotte kan het ook een mooie vraag zijn voor een groep. Het kan iedereen scherp houden voor gemeenschappelijke idealen. Wakkerheid voor de wezenlijke dingen in het leven. Dat begint met luisteren!

Geef een reactie