20 mei “Natuurlijk hadden ze slaven. Wat moesten ze dan, de haaien voor zich laten werken?”

873-1Dit voorjaar onderzocht ik mijn familiegeschiedenis op Curacao, waaruit bleek dat m’n voorouders als slavenhouders meerdere plantages runden. Ik besloot er over te schrijven. Wat betekent dit voor hier en nu? NieuwWij publiceerde de blogs rond Keti Keto, de dag waarop afschaffing van slavernij wordt herdacht. Lees ze hier: “Stemmen in de Stilte”

Als het spitten in het verleden me iets heeft geleerd is het dat de verhalen van toen, ook nu nog ons beeld van onszelf, van de ander en van goed samenleven bepaalt. Dat het delen en beluisteren onze verhalen van toen en nu hard nodig is om tot begrip en goed samenleven te komen. Ook als de verhalen je oncomfortabel doen voelen.

Juist dan is het zaak goed te luisteren.

Na aanleiding van de publicatie kwamen veel reacties binnen. Daarom organiseer ik binnenkort samen met anderen een vertel- en luistersessie rond dit thema. Wil je met anderen in gesprek over jullie familiegeschiedenissen en hoe de verhalen van toen ons nu nog verdelen en verbinden? Stuur dan een e-mail naar info@deluisteracademie.nl. Je ontvangt dan binnenkort een uitnodiging in je inbox. 

Geen reactie's

Geef een reactie