18 jan Van ‘huiskamer’ op straat, tot plek voor de buurt

Wat als we midden op straat een huiskamer inrichten? Kunstenaar Matthew Mazzotto voegde daad bij het woord en luisterde in deze ‘huiskamer’ naar talloze wijkbewoners om een beeld te krijgen van de dromen, verlangens en zorgen van een buurt in York, Alabama. Terwijl de huiskamer langzaam maar zeker groeide door talloze langsgebrachte lampen en tapijtjes, concretiseerden de dromen en verlangens zich ook tot een gedeeld idee: een plek van ontmoeting en kunst, waar lokale bandjes en verenigingen zichzelf konden presenteren en iedereen elkaar konden ontmoeten.

Zo ontstond “Open House”: een uitklapbaar theater voor 100 toeschouwers, gemaakt met hulp van wijkbewoners, op een al jaren verlaten stuk grond in het centrum waar enkel een vervallen huis op stond. De materialen van dit huis werden hergebruikt en dienden als grondstoffen voor het theater. Mooi resultaat van open luisteren, samenwerken en creativiteit, midden in de stad! openhouse2

Deze blog is een van de 24 posts die Stefanie tijdens haar periode in Italië via Facebook en haar website verspreid onder de noemer #aroundtheworldin24posts #reportingfromFlorence. De komende weken delen we zowel via facebook als via de website inspirerende internationale voorbeelden op gebied van dialoog, collaboration en verbinding. En af en toe vertelt Stefanie anekdotes, misverstanden en wat haar verder opvalt in het luisteren in Italië.. to be continued!

Geen reactie's

Geef een reactie